ua en ru

Трамп може провести кадрові перестановки в Білому домі через конфлікти, - WSJ

Трамп може провести кадрові перестановки в Білому домі через конфлікти, - WSJ Фото: Дональд Трамп планує кадрові перестановки в Білому домі

Джерело видання стверджує, що президент США планує замінити голову апарату Білого дому

Президент США Дональд Трамп має намір найближчим часом провести перестановки в Білому домі через постійні розбіжності між працівниками. Про це повідомив високопоставлений чиновник в американській адміністрації, передає The Wall Street Journal.

Зі слів джерела видання, нещодавно Трамп обговорював можливість заміни глави апарату Білого дому Райнса Прібуса, в обов'язки якого входить проведення переговорів з Конгресом щодо планів зустрічей президента, призначень на ключові посади Адміністрації.

Серед кандидатів, яких президент обговорював на цю посаду, - колишній головний операційний директор компанії Goldman Sachs і нинішній директор Національної економічної ради Гері Кон.

Як повідомило джерело видання, Трамп "обговорює імена зі своїми друзями".

Також повідомляється, що посади може позбутися і головний стратег, старший радник американського президента з політичних питань Стів Беннон.

За інформацією газети, щодо Беннона президент розчарувався, крім того, у нього виник конфлікт із зятем Трампа і його старшим радником Джаредом Кушнером.

Зі слів джерела видання, на намір Трампа також вплинула ситуація в Сирії.

Джерело газети уточнює, що іноді американський президент сам провокував конфлікти між працівниками адміністрації.

Зокрема, він просив друзів оцінити результативність його головних помічників.

Беннон і Прібус не відповіли на запит видання, а ще один чиновник з Білого дому заявив, що "жодних змін у складі персоналу немає", назвавши наведену інформацію "абсурдними чутками".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що удар по авіабазі в Сирії відповідає "життєво важливим національним інтересам".