ua en ru

Трамп перевірить вплив імпорту алюмінію на національну безпеку США

Трамп перевірить вплив імпорту алюмінію на національну безпеку США Фото: президент США Дональд Трамп

Адміністрація Трампа наводить національну безпеку у якості аргументу для перегляду тарифів на алюміній

Адміністрація президента США Дональда Трампа почала широкомасштабне дослідження імпорту алюмінію, яке може призвести до торгівельних обмежень на метал, передає Fox Business.

Адміністрація Трампа наводить національну безпеку у якості аргументу для перегляду тарифів або блокування деяких імпортних товарів. Головною метою адміністрації є відновлення американської промисловості.

"Ми виробляємо все менше і менше усього, і у нас є тільки один виробник алюмінію аерокосмічної якості", - розповів журналістам у Білому домі міністр торгівлі США Уілбур Росс.

Також Росс додав, що з точки зору національної оборони небезпечно мати тільки одного виробника матеріалу, необхідного для оборонної індустрії, наприклад, для броні літаків.

Повідомляється, що виробники в Канаді та Китаї, які на сьогоднішній день є найбільшими експортерами алюмінію в США, можуть зіткнутися з впливом нових тарифів, що призведе до підвищення цін на алюміній в США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп 20 квітня підписав директиву з проханням терміново дослідити питання про те, чи представляє імпорт сталі серйозну загрозу національній безпеці США.