ua en ru

Трамп закликав сенаторів припинити розслідування "російського справи", - NYT

Трамп закликав сенаторів припинити розслідування "російського справи", - NYT Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Трамп закликав сенаторів-республіканців припинити розслідування про втручання РФ у вибори США 2016 року

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп протягом літа неодноразово закликав найбільш впливових сенаторів-республіканців припинити розслідування про втручання Росії у вибори США 2016 року. Про це газеті The New York Times (NYT) повідомили 15 законодавців і помічників політика.

За їх словами, вимоги Трампа були "вельми незвичайним втручанням глави держави в законодавче розслідування, фігурантами якої є його близькі помічники та члени сім".

Трамп, як зазначав голова розвідувальної комісії, сенатор від Північної Кароліни Річард Берр, сказав, що йому дуже хотілося б дізнатися, що розслідування, яке "затьмарило більшу частину першого року його президентського терміну, завершено".

"Він сказав щось на кшталт "сподіваюся, ви зможете зробити це (завершити розслідування справи, - ред.) як можна швидше", - пояснював Бар, зазначивши, що відповів на це президенту: "Як тільки ми допитаємо всіх, з ким ми вважаємо за потрібне поговорити, ми закінчимо".

Подібні прохання Трамп також висловлював у бесідах з сенаторами Мітчелом Макконнелом з Кентуккі і Роєм Блантом з Міссурі. Такі вимоги президента США колишній голова комітету сенату з розвідки, демократ Дайанн Фейнстейн пізніше назвала "неприйнятними" і представляють собою порушення принципу поділу влади.

Внаслідок цього 30 листопада у Білому домі повідомили, що Трамп, на думку представників адміністрації президента США, не діяв у зв'язку з розслідуванням справи про можливе російському втручання "неналежним чином".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп впевнений, що до кінця 2017 року завершиться розслідування зв'язків його передвиборного штабу з Російською Федерацією.