ua en ru

Трамп візьме участь у саміті НАТО 25 травня

Трамп візьме участь у саміті НАТО 25 травня Фото: президент США Дональд Трамп відвідає саміт НАТО

Це буде перший закордонний візит американського президента

Перший закордонний візит президента США Дональда Трампа відбудеться 25 травня, коли в Брюсселі буде проходити зустріч керівників держав-учасників НАТО. Про це в середу, 22 березня, повідомив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, передає DW.

Під час поїздки президент США планує провести переговори з партнерами по Північноатлантичному альянсу, "щоб підтвердити нашу (США, - ред.) серйозну прихильність НАТО, а також обговорити критичні для альянсу питання, включаючи колективні зобов'язання союзників і роль НАТО у боротьбі проти тероризму", зазначив Спайсер.

Трамп 12 квітня зустрінеться зі Столтенбергом

Також прес-секретар Білого дому підтвердив, що 12 квітня Дональд Трамп прийме у Вашингтоні генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Як зазначає видання, це буде перша зустріч генсека НАТО і Трампа після його вступу на посаду президента.

"Вони обговорять важливість сильної НАТО для колективної оборони та для стабільності за межами альянсу", - повідомила раніше представник НАТО Оана Лунгеску.

За її словами, на саміті НАТО в травні йтиметься про "пристосування союзу до нової ситуації з безпекою, включаючи його роль у боротьбі проти тероризму і значення збільшення витрат на оборону, а також кращого розподілу навантаження" між союзниками.

Нагадаємо, США запропонували перенести дату зустрічі глав МЗС країн-учасниць НАТО.