ua en ru

Трамп пригрозив багатомільярдними санкціями Мексиці

Трамп пригрозив багатомільярдними санкціями Мексиці Фото: Дональд Трамп (GettyImages)

Зокрема, Трамп розглядає введення економічних санкцій на 500 млрд доларів

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп пригрозив Мексиці багатомільярдними санкціями і підвищенням мит на вироблені в Мексиці автомобілі. Про це він написав у своєму Twitter.

Так, Трамп знову попередив, що може закрити південний кордон США.

Трамп пригрозив багатомільярдними санкціями Мексиці

"Мексика, вперше за багато десятиліть, свідомо затримує нелегалів на своєму південному кордоні. Великий потік зупиниться. Однак, якщо з якої-небудь причини Мексика припинить затримувати і повертати нелегалів туди, звідки вони приїхали, США будуть змушені на 25% підвищити мита на всі автомобілі, вироблені в Мексиці і відправлені через кордон до нас. Якщо це не спрацює, я закрию кордон", - написав американський лідер.

Глава США також розглядає і введення економічних санкцій на 500 млрд доларів.

"Також я розглядаю введення економічних санкцій на 500 мільярдів доларів за незаконні наркотики, які провозяться контрабандою через Мексику і через наш південний кордон... Я прямую до південного кордону, щоб показати частину нової стіни! Вирушаю", - зазначив Трамп.

Нагадаємо, раніше на брифінгу в Білому домі Трамп допустив введення мит на автомобілі з Мексики.

Як писало РБК-Україна, на цьому тижні глава США знову пригрозив Мексиці закриттям кордону. "Конгрес повинен зібратися і негайно ліквідувати лазівки на кордоні. У разі бездіяльності кордон або великі його ділянки будуть закриті. Це національний надзвичайний стан", - підкреслював американський лідер.

Додамо, минулого місяця новий караван нелегалів з Центральної Америки і Куби почав рух з півдня Мексики до кордону зі Штатами.