ua en ru

Трамп похвалив Північну Корею за парад без балістичних ракет

Трамп похвалив Північну Корею за парад без балістичних ракет Фото: Кім і Трамп (facebook.com/WhiteHouse)

Трамп сподівається на плідні зустрічі з Кім Чен Ином

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп похвалив владу Північної Кореї (КНДР) за проведення військового параду без балістичних ракет. Про це повідомляє DW.

Зазначається, що під час військового параду у Пхеньяні, на якому був присутній лідер країни Кім Чен Ин, вулицями міста проїхало чимало одиниць військової техніки, в тому числі танки та артилерійські системи. Але цього разу не були продемонстровані балістичні ракети великої дальності.

"Північна Корея тільки-но провела свій парад, відзначаючи 70-річчя заснування, без звичного показу ядерних ракет (…) Це велика і дуже позитивна заява з боку Північної Кореї", - написав Трамп у Twitter.

Трамп також подякував Кім Чен Ину та заявив, що разом вони доведуть, що всі помиляються. Крім того, американський президент додав, що сподівається на плідні зустрічі з Ким Чен Ином.

"Немає нічого кращого за хороший діалог двох людей, які подобаються один одному! Набагато краще, ніж до того, як я обійняв посаду", - додав Трамп.

Підкреслюється, що за словами оглядачів, Кім Чен Ин, можливо, намагається не провокувати Вашингтон.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Держдепі Сполучених Штатів підтвердили, що держсекретар Майк Помпео отримав листа від лідера КНДР американському президенту Дональду Трампу.