ua en ru

Держдеп підтвердив, що Помпео отримав листа до Трампа від Кім Чен Ина

Держдеп підтвердив, що Помпео отримав листа до Трампа від Кім Чен Ина Фото: Кім і Трамп (facebook.com/WhiteHouse)

Лист був переданий після розмови Кім Чен Ина з південнокорейським посадовцем

В Державному департаменті Сполучених Штатів Америки (США) підтвердили отримання держсекретарем Майком Помпео листа від Кім Чен Ина Дональду Трампу. Про це повідомляє Time.

Зазначається, що про лист від північнокорейського лідера повідомив президент США Дональд Трамп під час зустрічі з репортерами у п'ятницю, 7 вересня.

"Мені йде лист, особистий лист від Кім Чен Ина. Його передали на кордоні, не знаю чи вам це відомо, але його передали вчора", - розповів Трамп.

Крім того, американський президент додав, що отриманий лист від лідера КНДР є "позитивним".

Повідомляється, що лист було передано після того, як Кім Чен Ин у розмові з посадовцем Південної Кореї сказав, що він довіряє президентові Трампу і хоче досягти денуклеаризації Корейського півострова до закінчення президентської каденції Трампа.

"Така довіра, незважаючи на складнощі процесу переговорів між США та КНДР триватиме", - сказав спецпосланець Південної Кореї Чун Юн Йонг, який зустрічався з Кімом в Пхеньяні в середу, 5 вересня.

У відповідь на слова лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, американський президент висловив свою вдячність.

"Кім Чен Ин з Північної Кореї заявляє про "непохитну віру в президента Трампа". Дякую, голово Кім. Ми зробимо це разом!", - написав Трамп.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив свою готовність відвідати Росію з офіційним візитом.

Нагадаємо, 5 вересня Кім Чен Ин вперше після двотижневої перерви з'явився на публіці, відвідавши церемонію прощання з вченим Чжу Гю Чханом, який був одним з ключових розробників північнокорейської ядерної програми.