ua en ru

Трамп відправить до Афганістану ще 4 тис. військових, - CBS News

Трамп відправить до Афганістану ще 4 тис. військових, - CBS News Фото: американські військові (flickr.com/29thinfantrydivision)

Також в Білому домі розробили нові важелі тиску на Пакистан

Нова стратегія США щодо Афганістану включає в себе збільшення американського контингенту в країні на 4 тис. чоловік, а також посилення тиску на Пакистан. Про це повідомляє CBS News, посилаючись на офіційні джерела.

"Офіційні особи очікують, що президент оголосить про стратегію, яка відповідає запитам воєначальників на місцях і дозволяє відправити (в Афганістан - ред.) близько чотирьох тисяч військовослужбовців", - повідомляє телеканал.

Також зазначається, що Дональд Трамп як крайній захід впливу на Пакистан розглядав можливість внесення країни в список спонсорів тероризму, а також скорочення обсягів допомоги цій ісламській республіці та її виключення зі списку основних союзників США поза НАТО.

Раніше стало відомо про те, що в понеділок, 21 серпня, Дональд Трамп пояснить "стратегію Америки в Афганістані та Південній Азії".

Трамп виступить з промовою на військовій базі "Форт Майєр" біля Вашингтона в 21:00 за місцевим часом.

Про те, що адміністрація президента США прийняла рішення про війну в Афганістані, яка триває 16 років, Трамп заявив ще в суботу, 19 серпня, після наради з членами команди з національної безпеки в резиденції Кемп-Девід.

Нагадаємо, бойовики "Талібану" закликали Трампа вивести війська з Афганістану.