ua en ru

Бойовики "Талібану" закликали Трампа вивести війська з Афганістану

Бойовики "Талібану" закликали Трампа вивести війська з Афганістану Фото: Дональд Трамп (bundesregierung.de)

Таліби написали голові США лист з проханням вивести війська

Бойовики терористичної організації "Талібан" закликали президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа вивести війська з Афганістану. Про це повідомляє Khaama Press.

"Таліби в Афганістані опублікували відкритий лист Трампу, в якому міститься заклик до повного виведення іноземних військ з Афганістану. Його написали, оскільки адміністрація глави США в даний момент розглядає нову політику щодо Афганістану", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, таліби заявили, що насильство в Афганістані має прямий зв'язок з присутністю іноземних сил, називаючи їх "окупаційними силами", що розпалюють війну в Афганістані.

Так, група звинувачує очолювану США коаліцію у знищенні Афганістану, який перетворив країну в одну з найгірших з точки зору безпеки, управління та економіки.

Зазначимо, Дональд Трамп минулого тижня заявив, що адміністрація дуже близька до оголошення нової політики адміністрації щодо Афганістану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на сході Афганістану в районі Ходжани в східній провінції Нангархар один з лідерів радикальної ісламістського угруповання "Талібан" і чотири його спільники були вбиті охороною в неділю.