ua en ru

Трамп назвав репутацію ФБР "найгіршою в історії" США

Трамп назвав репутацію ФБР "найгіршою в історії" США Фото: Дональд Трамп (The White House)

Президент США пообіцяв повернути ФБР його велич

Президент США Дональд Трамп на тлі розслідування проти його колишнього радника з нацбезпеки Майкла Флінна щодо російського втручання у вибори заявив, що вважає репутацію ФБР "найгіршою в історії". Про це він написав у своєму Twitter.

"Після керівництва Комі, з фальшивим і нечесним розслідуванням проти (Хілларі) Клінтон (і решти), репутація ФБР в жмутах - найгірша в історії", - зазначив Трамп, пообіцявши повернути ФБР його велич.

Як відомо, ФБР у 2016 році вело розслідування проти Клінтон через те, що вона, будучи держсекретарем США, вела переписку з особистої пошти, що могло стати причиною витоку секретної інформації. Розслідування було закрито.

Джеймс Комі, колишній директор ФБР, давав показання в конгресі в травні 2017 року. Тоді він заявив, що Трамп попросив його припинити розслідування проти Флінна. Комі розповів, що відповів президенту відмовою.

У неділю вдень Трамп написав ще один твіт із критикою колишнього директора ФБР.

"Я ніколи не просив Комі закрити розслідування проти Флінна. Фейкові новини прикривають іншу брехню Комі", - написав президент США.

Тепер розслідуванням "російського справи" - передбачуваного втручання Росії у вибори США - займається спецпрокурор Роберт Мюллер.

Нагадаємо, 1 грудня 2017 року Майкл Флінн пішов на угоду зі слідством і зізнався в тому, що давав неправдиві свідчення ФБР про свої переговори з послом РФ у США.