ua en ru

Колишній радник Трампа зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР по "російській справі"

Колишній радник Трампа зізнався в дачі неправдивих свідчень ФБР по "російській справі" Фото: Майкл Флінн (defense.gov)

Майкл Флінн визнав, що обговорював по телефону з російським послом в США санкції Вашингтона проти РФ

Колишній радник президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн офіційно визнав свою провину в тому, що він повідомив Федеральному бюро розслідувань (ФБР) неправдиві відомості про свої контакти з Росією. Про це повідомляє DW.

Так, колишній радник Трампа з безпеки, зокрема, визнав, що, не маючи відповідних повноважень, обговорював по телефону з російським послом у США Сергієм Кисляком санкції Вашингтона проти РФ, а згодом дав неправдиві свідчення про зміст цієї розмови.

Наголошується, що Флінн постав перед судом у Вашингтоні в п'ятницю, 1 грудня.

Нагадаємо, 1 грудня були опубліковані судові документи, відповідно до яких Флінну було пред'явлено звинувачення в тому, що він "умисно і свідомо" дав неправдиві свідчення в ФБР 24 січня щодо своєї розмови з тодішнім російським послом в США.

Трамп запропонував Флінна посаду радника з національної безпеки 18 листопада 2016 року. 20 січня 2017 року він був призначений на посаду, проте вже 13 лютого подав у відставку після скандалу через появу інформації про обговорення антиросійських санкцій з послом РФ в США Сергієм Кисляком.