ua en ru

Трамп назвав атаку на безпілотник "великою помилкою" Ірану

Трамп назвав атаку на безпілотник "великою помилкою" Ірану Фото: Дональд Трамп (GettyImages)

У четвер, 20 червня, Іран заявив про знищення американського безпілотника

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп прокоментував ситуацію зі знищенням американського безпілотника Іраном над Ормузською протокою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку Трампа у Twitter.

Так, коментуючи сьогоднішній інцидент зі знищенням американського безпілотника над Ормузською протокою Трамп назвав дії Ірану "великою помилкою".

"Іран зробив дуже велику помилку", - заявив Трамп.

Трамп назвав атаку на безпілотник "великою помилкою" Ірану

Нагадаємо, раніше Центральне командування збройних сил Сполучених Штатів визнало факт знищення американського безпілотника Іраном над Ормузською протокою у четвер, 20 червня. У США заявили, що безпілотник був збитий під час польоту в міжнародному повітряному просторі.

Вранці 20 червня в Ірані заявили про знищення безпілотного літального апарату Сполучених Штатів в південній провінції Хормозган. Іранські військові стверджували, що безпілотник увійшов у повітряний простір країни. Однак, представник Центрального командування збройних сил США капітан Білл Урбан тоді спростував факт знищення американського безпілотника у повітряному просторі Ірану.

Як писало РБК-Україна, радник командувача Корпусом вартових ісламської революції Мортеза Корбани погрожував Сполученим Штатам потопити їх авіаносці в Перській затоці у разі, якщо вони здійснять свою "першу помилку".