ua en ru

США визнали факт знищення безпілотника Іраном

США визнали факт знищення безпілотника Іраном Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Безпілотник був збитий над Ормузською протокою

Центральне командування збройних сил Сполучених Штатів у середу, 20 червня, визнало факт знищення американського безпілотника Іраном над Ормузською протокою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву відомства.

Як повідомляється, розвідувальний безпілотник типу Global Hawk RQ-4A був збитий іранською ракетною системою під час польоту в міжнародному повітряному просторі над Ормузською протокою.

"Це необґрунтована атака на спостережну місію Сполучених Штатів в міжнародному повітряному просторі", - наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше в Ірані заявили про знищення безпілотного літального апарату Сполучених Штатів в південній провінції Хормозган. Іранські військові стверджували, що безпілотник увійшов у повітряний простір країни.

Пізніше, представник Центрального командування збройних сил США капітан Білл Урбан спростував факт знищення американського безпілотника у повітряному просторі Ірану. За словами Урбана, 20 червня жоден американський безпілотник не заходив до повітряного простору Ірану.

Як писало РБК-Україна, радник командувача Корпусом вартових ісламської революції Мортеза Корбани погрожував Сполученим Штатам потопити їх авіаносці в Перській затоці у разі, якщо вони здійснять свою "першу помилку".