ua en ru

Трамп призначив нового голову апарату Білого дому

Трамп призначив нового голову апарату Білого дому Фото: Райнс Прібус

Главою апарату став один з основних ідеологів республіканців

Дональд Трамп оголосив про те, що новим главою апарату Білого дому при його адміністрації буде Райнс Прібус, який став одним із перших лідерів Республіканської партії, що прийняли сторону мільярдера. Про це повідомляє CNN.

У штабі Дональда Трампа оголосили про те, що новим керівником апарату Білого дому стане голова національного комітету Республіканської партії Райнс Прібус. Керував виборчою кампанією мільярдера Стів Бэннон отримає посаду головного радника нового президента.

У заяві, яку розповсюдив Трамп, вказується, що Прібус і Бэннон ефективно взаємодіяли в ході виборчої кампанії, і саме їх стратегія привела до перемоги.

Прібус очолив Національний комітет Республіканської партії 2011 року. Він залучив в партію нових спонсорів, виправив фінансове становище, а також провів ретельний аналіз причин, що призвели до поразок від Барака Обами на попередніх виборах. Також він брав участь у складанні партійної програми, в якій йшлося про плани зосередитися на поліпшенні якості життя жителів країни.

У свою чергу, Стівен Бэннон більшу частину кар'єри провів у медіа-бізнесі. Він керував консервативним виданням Breibart News, а також продюсував документальні фільми на політичну тематику.

Нагадаємо, понад 70 осіб заарештовано в американському місті Портленд (штат Орегон) у ході протестів проти обрання Дональда Трампа президентом США.