ua en ru

Товарообіг Unilever за 9 міс. 2011 р. збільшився на 4,2% - до 34,9 млрд євро

Товарообіг компанії з виробництва споживчих товарів Unilever за 9 міс. 2011 р. склав 34,9 млрд євро. Про це повідомляє прес-служба компанії.
У порівнянні з показником за аналогічний період попереднього року товарообіг збільшився на 4,2%.
Базовий зростання обсягу продажів склав 6,5%, базове зростання цін - 4,3% і зростання продажів - 2,1%. Зафіксовано зростання продажів по всіх товарних категоріях і в усіх регіонах. Негативний вплив обмінного курсу валют склав 2,7%.
Зростання продажів було досягнуте головним чином за рахунок зростання на ринках, що розвиваються, на 11,2%. В результаті на розвиваючі ринки довелося 53% товарообігу.
Товарообіг в ІІІ кварталі поточного року склав 12,1 млрд євро внаслідок базового зростання обсягу продажів на 7,8%, базового зростання цін на 5,8% і зростання продажів на 1,9%. Негативний вплив обмінного курсу валют склав 4,8%.
Значний вплив (2,2%) на зростання товарообігу надали угоди M&A; інтеграція бізнесів Sara Lee та Alberto Culver практично завершена. Зафіксовано значне зростання продажів по всіх товарних категоріях Unilever, особливо у категорії засобів по догляду за собою (зростання на 11,3%).
Компанія Unilever є одним зі світових лідерів з виробництва споживчих товарів. Вона була створена в 1930 р. після злиття голландської Margarine Uni і британської Lever Brothers. Бренди Unilever представлені в 180 країнах світу. В їх число входять, наприклад, мило Dove, бульйони Knorr, чай Lipton.