ua en ru

Товарообіг між Україною і Туреччиною в 2011 р. складе близько 6 млрд дол., - Янукович

Товарообіг між Україною і Туреччиною в 2011 р. складе близько 6 млрд дол. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час інтерв'ю в ефірі Першого національного телеканалу.

"У цьому році товарообіг (між Україною та Туреччиною) буде близько 6 млрд дол, але як мінімум ми можемо його збільшити вдвічі. Ми почали вирішувати прості зрозумілі для всіх питання, здіймати перешкоди на шляху руху товарів, людей, фінансів і так далі. От цього року ми прийняли рішення про безвізовий режим, підписали цю угоду. Ми прийняли рішення про зону вільної торгівлі між нашими країнами - це суттєво підніме товарообіг між країнами, безумовно дасть нову енергію промисловим підприємствам, бізнесу....", - наголосив Президент.

Він також додав, що "не бачить сьогодні іншого шляху ніж активізація двосторонніх стосунків". "З багатьма країнами ми будуємо такий формат, щоб захищати наші інтереси і в третіх країнах, тобто об'єднуватися, щоб бути сильнішими. Якщо ця політика буде успішною, якщо буде спрямована на зростання економіки, це буде давати позитив людям, які живуть у нашій країні", - сказав Янукович.