ua en ru

Товарообіг між Україною та Республікою Корея з 1992 р. виріс до 1,5 млрд дол

Товарообіг між Україною і Республікою Корея з 1992 р. виріс більш ніж у 100 разів - з 12 млн дол. до 1,5 млрд дол. Про це заявив виконавчий директор Торгово-промислової палати Кореї Лі Дон-Ґун на українсько-корейському бізнес-форумі у Києві, передає кореспондент РБК-Україна
"Україна та Корея встановили дипломатичні відносини у 1992 р. З того часу відносини постійно розширювалися і зміцнювалися. Наша двостороння торгівля підвищилася від 12 млн дол. В 1992 р. до 1,5 млрд дол. у 2010 р. По першій половині цього року обсяг торгівлі склав 758 млн дол."
Дон-Ґун поінформував, що основу імпорту Кореї з України становлять добрива, сталь і хімпродукти. Україна імпортує з Кореї в основному автомашини, запчастини, пластик та споживчу електроніку.
"Однак, я вважаю, що нинішній рівень економічних відносин не повністю відображає потенціал, який ми маємо. Зважаючи на потенціал зростання двох економік, я думаю, що є дуже великий простір для подальшого розширення нашого партнерства. Я упевнений, що посилення спільної співпраці у приватному секторі у поєднанні із постійною підтримкою держави відкриє нові шляхи економічних відносин", - відзначив він.
"Я упевнений, що промислова структура обох економік дозволить постійне розширення торгівлі", - наголосив Дон-Ґун.