ua en ru

Тотального браку кадрів у медзакладах країни немає, - МОЗ

Тотального браку кадрів у медзакладах країни немає, - МОЗ Фото: лікарня (РБК-Україна)

У державних і приватних медзакладах працюють понад 186 тис. лікарів

У державних і приватних медичних закладах працюють понад 186 тис. лікарів, таким чином тотального браку кадрів у медзакладах країни немає. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

"За останні роки число лікарів, які працюють у державних і приватних закладах охорони здоров’я, дещо збільшилося (з 185 945 у 2014 році до 186 178 у 2017 році). Схожа ситуація спостерігається у медзакладах, підпорядкованих МОЗ України. Тобто про тотальний брак кадрів не йдеться", - йдеться у повідомленні.

У відомстві також зазначають, що наразі головним завданням є не збільшення числи медиків, а забезпечення якісної меддопомоги та достойна зарплата медикам.

Зокрема, наступного року розпочнеться реформування моделі фінансування медустанов спеціалізованої та високоспеціалізованої допомоги. А для студентів -медиків будуть запроваджені нові правила прийому. Зокрема, для абітурієнтів вводять пороговий прохідний бал - 150 балів ЗНО з профільних предметів, а студенти-медики, які здобувають ступінь магістра, з 2019 року складатимуть Єдиний державний кваліфікаційний іспит.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України затвердило порядок вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу.