ua en ru

Total придбала 60% акцій енергетичної компанії SunPower Corp за 1,38 млрд дол


Французька компанія Total SA, третій найбільший виробник нафти в Європі, погодилася купити 60% акцій американської енергетичної компанії SunPower Corp за 1,38 млрд дол. Total має намір у майбутньому збільшити відсоток прибутку від глобального переходу до виробництва екологічно чистої енергії, повідомляє Bloomberg.

Акціонери американської компанії погодилися із запропонованою ціною в 23,25 дол. за акцію, пославшись на "дружній характер угоди".

Аналітики відзначають, що цей крок може сприяти подальшій консолідації в галузі сонячної енергетики, оскільки американські і європейські постачальники прагнуть конкурувати з азійським виробниками.

Як частина угоди, Total зобов'язалася забезпечити SunPower до 1 млрд дол. кредитної підтримки протягом наступних 5 років. Кошти мають допомогти SunPower прискорити розвиток сонячних електростанцій і розширити виробничі потужності.

Операція була схвалена радами директорів обох компаній. SunPower буде продовжувати працювати з її нинішньою управлінською командою.