ua en ru

У торговому представництві РФ у Вашингтоні теж спалюють документи

У торговому представництві РФ у Вашингтоні теж спалюють документи Фото: торгове представництво РФ у Вашингтоні (wikipedia)

Над вогнем піднімається белесоватий дим

Співробітники торгового представництва Росії у Вашингтоні спішно спалюють на його задньому дворі паперовий документообіг. Про це повідомляє DW.

На відео видно огорожу торгпредства на Коннектикут авеню, за якою розпалене багаття. Над вогнем піднімається белесоватий дим.

За кілька годин до цього за допомогою болторіза робітник демонтував камери, встановлені на паркані навколо будівлі.

Крім того, за свідченням кореспондентів видання, цілий день біля будівлі торгпредства було надзвичайно жваво: виїжджали і заїжджали автомобілі, співробітники переносили коробки і великі пластикові мішки з речами.

Зазначено, що російське торгове представництво в американській столиці до вечора 2 вересня має бути закрито за рішенням Вашингтона. У Держдепартаменті відзначили, що дії США продиктовані необхідністю зрівняти чисельність дипперсоналу після висилки сотень американських дипломатів із Росії.

Нагадаємо, раніше густий чорний дим було помічено над будівлею генконсульства РФ у Сан-Франциско. Працівники диппредставництва пояснили співробітникам пожежної охорони, що ніякої загрози не існує, а дим іде з труби, оскільки "співробітники консульства спалюють щось у каміні".