ua en ru

Товарообіг України і Словенії повинен перевищувати нинішній рівень - 200 млн євро/рік, - Янукович

Президент України Віктор Янукович упевнений, що рівень торгово-економічного співробітництва між Україною і Республікою Словенією повинен перевищити нинішній рівень - 200 млн євро в рік. Про це він заявив на короткій зустрічі зі ЗМІ після підписання низки міжнародних договорів між Україною та Республікою Словенія, передає кореспондент РБК-Україна.
"Напередодні візиту Президента Тюрка в Україну відбулася двостороння торгово-економічна комісія, яка підвела підсумки роботи, і ми сьогодні, обговорюючи це питання, зробили висновки, що наші країни мають величезний потенціал, щоб підвищити рівень торгово-економічного співробітництва і підняти рівень товарообігу, який сьогодні залишається на кордоні приблизно 200 млн євро", - зазначив Янукович.
Він також висловив упевненість, що бізнес-форум, який буде проходити в Україні в рамках візиту президента Словенії, "дасть новий поштовх у торгово-економічних відносинах".
"Я впевнений в тому, що розширення міжрегіональної співпраці між регіонами України і Словенії - це також той потенціал і резерв, який ми повинні використовувати і в торгово-економічних відносинах, і, безумовно, в питаннях майбутнього. Тобто, європейської інтеграції. У нас є спільна точка зору на той шлях, яким повинна пройти Україна, і практично немає розбіжностей", - також заявив глава української держави.
Його підтримав президент Республіки Словенія Данило Тюрк, підкресливши необхідність розвивати співпрацю між Україною і Словенією не тільки в політичній, але і в економічній сферах. "Зі мною в Україну прибула численна делегація ділових кіл Словенії, яка нараховує 80 чоловік, і я сподіваюся, що ця підтримка ділових кіл дозволить нам розширити і знайти нові шляхи для ділового співробітництва", - сказав Тюрк.
Також він висловив упевненість, що рівень товарообігу між двома країнами, як мінімум, залишиться і надалі на рівні 200 млн євро, додавши: "Ми будемо всіма зусиллями підтримувати цей напрямок діяльності".
Нагадаємо, 11 жовтня в Києві відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича та Президента Республіки Словенія Данила Тюрка, а також українсько-словенські переговори в розширеному складі, за підсумками яких було підписано низку двосторонніх документів, зокрема, в сфері туризму, боротьби із злочинністю і т.д.