ua en ru

Торги на "Українській біржі" відкрилися падінням на 3,41%

Торги на "Українській біржі" відкрилися падінням. Станом на 11:10 індекс UX знизився на 3,41% - до 1399,51 пунктів. При цьому в ході торгів індекс вже досягала рівня 1387,66 пунктів.
Найбільше падіння показують котирування "Крюківського вагонобудівного заводу" (-6,51%), "Єнакіївського металургійного заводу" (-5,80%), "Донбасенерго" (-5,77%). Єдина компанія в індексному кошику, чиї акції показують зростання - "Стахановський металургійний завод" (+1,57%).
На даний момент обсяг торгів на біржі склав 27,165 млн грн, з них 14,541 млн грн - на фондовому ринку, 12,623 млн грн - на терміновому ринку.
Індекс ПФТС станом на 10:58 знижувався на -2,02% - до 548,63 пунктів.
Зазначимо, фондові торги в Європі сьогодні також відкрилися зниженням провідних індексів на 2-4%.
На ринок впливає занепокоєння інвесторів перед оприлюдненням нових деталей Європейського антикризового плану і референдуму в Греції, на якому повинна вирішитися доля нової угоди по суверенному боргу республіки, досягнутого з європейськими лідерами 26 жовтня ц.р. Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу також заявив, що має намір винести на голосування парламенту питання про довіру уряду і політичного курсу, який він проводить.

"Рух котирувань українських акцій на цьому тижні традиційно буде визначатися настроєм світових ринків. Серед позитивних фактів слід зазначити оптимізм, викликаний рішенням ЄС, а також ряд макроекономічних індикаторів у США і в цілому гарну звітність компаній за третій квартал 2011 р. Негативні фактори - зростаючі сумніви в ефективності рішень ЄС і побоювання, що Італія може прийти на зміну Греції (а масштаб проблем буде куди більше). Не дивно, що в п'ятницю прибутковість італійських та іспанських облігацій зросла", - відзначив головний стратегист ІК "Трійка Діалог" Кріс Уїфер.