ua en ru

Торги на ринку акцій РФ завершилися зниженням індексів на 1,5-2,5%

Торгова сесія на російському ринку акцій завершилася зниженням провідних індексів в середньому на 1,5-2,5%. Індекс ММВБ знизився за підсумками дня на 1,52% - до 1492,83 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1617,01 пункту, що на 2,43% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 1,67%, завершивши день на позначці 10087,23 пункту. Обсяг торгів на ФБ ММВБ склав 50,6 млрд руб., В RTS Standard - 9,42 млрд руб.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова зазначає, що торги на російських біржах сьогодні почалися зі зниження основних індексів. На основних фондових майданчиках Європи і Азії інвестори продовжили відігравати п'ятничні слабкі дані з ринку праці США. Додатковими негативними факторами виступили також нездатність партії Ангели Меркель здобути перемогу на регіональних виборах і слабка макроекономічна статистика по індексах ділової активності в секторі послуг Китаю, єврозони, Німеччини та Великобританії. Крім того, побоювання в учасників ринку викликає здатність Греції привести в дію заходи по скороченню бюджетного дефіциту для отримання додаткової допомоги, каже експерт.
За її словами, індекс ММВБ на торгах подолав психологічно важливого значення 1500 пунктів, і в останню годину торгів, в результаті прискорення темпів спадного руху ф'ючерсами на американські індекси, також опустився нижче значення 1490 пунктів, недалеко від якого перебував більшу частину дня. Найближчими підтримкою для індикатора виступають рівні 1480 і 1430 пунктів, підкреслює Кожухова.
"Судячи з усього, песимістичні настрої знову повернулися на світові ринки і як мінімум в короткостроковому періоді можна чекати продовження зниження з можливим перервою на деякий корекційний відскік нагору. Цього тижня інвестори будуть особливо чекати четверга, коли відбудеться виступ президента США Барака Обами з проблем трудового ринку країни, пройдуть засідання ЄЦБ (Європейський центральний банк) і Банку Англії, а також будуть опубліковані щотижневі дані про заявки на допомога з безробіття ", - резюмувала аналітик компанії "Атон".