ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися зниженням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,56% - до 1378,04 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1445,93 пункту, що на 0,55% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "АЛОР" Наталії Лесиної, на російському фондовому ринку тиждень почнеться в "негативній" зоні через новини з Європи, які нівелювали пониження нормативів резервування для банків в Китаї (Народний банк ухвалив дане рішення 11 травня 2012 р.). "Увага інвесторів прикована до європейського регіону, а саме - до грецьких проблем, оскільки переговори про створення коаліційного уряду, які пройшли напередодні, закінчилися невдачею", - відзначає експерт.

У результаті політична напруженість в Греції відвела ф'ючерс на американський індекс S&Р500 нижче 1350 пунктів. Поки сигнали з американського ринку помірно негативні. Також негативно на російський ринок вплине і динаміка ф'ючерсів на нафту мазкі Brent, які не утрималися вище 112 дол./бар. Ціни на "чорне золото" відреагували на падіння євро до американського долара: пара євро/долар пішла нижче 1,29, відзначає Лесіна.

За її словами, окрім грецьких подій на хід торгів сьогодні можуть вплинути статистичні дані, а саме - обсяг промислового виробництва в єврозоні. Важливої статистики по американській економіці сьогодні публікуватися не буде.

Торги на російському ринку акцій завершилися 12 травня 2012 р. зниженням основних індексів. Індекс ММВБ впав на 0,44% - до 1385,81 пункту, індекс РТС - на 0,7% - до 1454,35 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 280 млрд руб. Торги на європейських фондових ринках 11 травня 2012 р. завершилися зростанням основних індексів. На оптимізмі інвесторів, зокрема, відбилися хороші новини із США, де був опублікований індекс очікування споживачів Мічиганського університету, який досяг рівня 77,8 пункту в травні 2012 р. в порівнянні з 76,4 пункту в квітні ц.р. Це якнайкращий показник з січня 2008 р., тобто з початку масштабної економічної кризи.