ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися невеликим падінням провідних фондових індексів

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні невеликим зниженням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,08% - до 1415,3 пункту. Індекс РТС знизився до відмітки 1367,46 пункту, що на 0,09% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

Зовнішній фон на відкритті сьогоднішніх торгів складається нейтральний, вважає аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. "Торги на фондових біржах США в п'ятницю, 13 липня ц.р., завершилися зростанням основних індексів, які додали порядку 1,4-1,6%, відігравши вагому частину втрачених за попередні дні позицій. Підвищення було забезпечено як очікуваннями здійснення додаткових стимулюючих заходів в Китаї, після того як ВВП країни за II квартал виріс на мінімальну за останні три роки величину, так і не розчарувалися гравців квартальними даними банків JPMorgan Chase і Wells Fargo", - Відзначає експерт.

Сьогодні вранці ф'ючерси на основні американські індекси коригуються і втрачають близько 0,3%. На торгах в Азії спостерігаються різноспрямовані настрої, в той час як ціни на нафту і більшість металів знижуються. Підтримку настроям ринків надали заяви прем'єр-міністра Китаю про намір посилити заходи, спрямовані на стимулювання економічного зростання, в той час як гірші, ніж очікувалося, квартальні результати низки компаній азіатсько-тихоокеанського регіону стримують оптимізм.

На думку Кожухової сьогодні на відкритті торгів не виключений вихід російських фондових індексів у невеликий мінус, чому сприятиме корекція нафтових цін і ф'ючерсів на американські індекси з ранку. "В цілому зовнішній фон на початку цього тижня поки не сприяє ні до активних покупок, ні до продажів. Протягом дня ми побачимо як цікаві квартальні звітності в США, так і макроекономічну статистику зі Штатів і Європи. Публікація гірших, ніж очікувалося, даних може сприяти корекційного зниження після зльоту п'ятниці, хоча відскік як російських, так і світових фондових індексів від важливих підтримок в кінці минулого тижня говорить про хороші шанси в найближчі дні продовжити зростання", - підсумовує аналітик.

Нагадаємо, торги на російському фондовому ринку завершили минулий тиждень зростанням основних фондових індексів: значення індексу ММВБ збільшилася на 1,59% - до 1416,5 пункту, індекс РТС досяг відмітки 1369,35 пункту, піднявшись на 2,18%. Обсяг торгів на фондовому ринку на об'єднаній біржі склав понад 362 млрд руб. В Європі фондові торги 13 липня 2012 р. також завершилися підвищенням провідних індексів. На настрій інвесторів вплинули макроекономічні дані з КНР, де опубліковані дані співпали з очікуваннями аналітиків. Також впевненості інвесторам додало заяву уряду цієї країни про подальшу стимулювання економіки.