ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 8:15 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,44% - до 1416,08 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1405,79 пункту, що на 0,72% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 0,40%, почавши день на відмітці 9703,59 пункту.
Аналітик ГК "АЛОР" Наталія Лесіна вважає, що зовнішній фон сьогодні підштовхує до продовження зростання котирувань. Позитивні сигнали надходять по всіх фронтах: підросли як ф'ючерси на індекси США, так і ф'ючерси на нафту. Американський ринок завершив день в плюсі по провідних індексах: індекси Dow Jones і S&Р500 додали близько 3%, повідомляє експерт. "Драйвером зростання на американському ринку стала статистика по будівництву", - відзначає Лесіна. Другим драйвером напередодні став другий день розміщення боргових паперів у США. "Другий аукціон зазвичай не викликає розпродажів, що підтвердилося динамікою індексів напередодні. Сьогодні розміщення продовжаться: ринку буде запропоновано паперів на 29 млрд дол. у вигляді семирічних нот. Останній день розміщень зазвичай вже не чинить тиску на фондові ринки", - упевнена аналітик.
Аналітик компанії "Атон" Роман Серпенінов відзначає, що в цілому ситуація на ринках поліпшується, причому це стосується і європейського боргового ринку, де останнім часом спостерігається "поліпшення" кривих доходностей по облігаціях Італії і Іспанії (від 1 до 10 років). "Правда, орієнтиром для багатьох залишаються прибутковості саме 10-річних облігацій Італії, які продовжуються залишатися на високих відмітках (поблизу 6,6%), але можна чекати зниження доходностей до кінця року", - відзначає експерт.
Підтримку російському ринку цінних паперів сьогодні подадуть і зростаючі ціни на чорне золото. Офіційна ціна нафти WTI на товарній біржі в Нью-Йорку за підсумками торгів напередодні підвищилася на 3,34 дол. і склала 97,22 дол./бар.
Торги на російському фондовому ринку завершилися напередодні впевненим зростанням провідних індексів: індекс ММВБ виріс на 1,95% - до 1409,84 пункту, індекс РТС - до відмітки 1395,48 пункту, збільшившись на 1,85%. Індекс RTS Standard при цьому виріс на 2,05% і склав 9664,89 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному майданчику ММВБ-РТС перевищив 348,1 млрд руб. Фондові торги в Європі 20 грудня 2011 р. також закрилися зростанням котирувань. Відзначимо, що відкрилися торги зниженням, проте опублікований звіт про зростання індексу довіри в ділових колах Німеччини в листопаді-грудні 2011 р. позитивно позначився на настрої інвесторів.
Дружно в "зеленій" зоні сьогодні торгуються фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Звідний індекс регіону MSCI ASIA APEX 50 виріс за станом на 8:00 за київським часом на 2,82% в порівнянні з рівнем закриття попередньої торгової сесії. Японські індекси Nikkei і Topix додають по 1,34% і 0,86% відповідно. Індекс Гонконгу Hang Seng збільшився на 1,46%. Після могутнього падіння індекси Південної Кореї додають більше 3%.