ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торгова сесія на російському ринку акцій почалася сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Проте поки у відсутність значущих новин котирування більшості "блакитних фішок" знаходяться недалеко від рівнів попереднього закриття.
Станом на 9:50 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,24% - до 1422,32 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1425,75 пункту, що на 0,19% вище за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard додав на відкритті 0,35%, почавши день на відмітці 9663,47 пункту.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова відзначає, що попередні торги на російських фондових майданчиках завершилися зниженням основних індикаторів. Індекс ММВБ до закриття знизився на 0,12%, а індекс РТС втратив 1,08%. Торги на фондових біржах США після волатильного дня завершилися різноспрямованим рухом основних індексів. Головний вплив на настрої чинили очікування вирішення ситуації з планом щодо виходу Європи з боргової кризи, які сприяли невизначеності на ринках. Сьогодні з ранку ф'ючерси на основні американські індекси додають у вартості близько 0,4%. На торгах в Азії спостерігаються змішані настрої, говорить експерт.
За її словами, сьогодні в США не очікується публікації макроекономічної статистики, яка здатна чинити вплив на хід фондових торгів. У календарі квартальних звітностей перед відкриттям основних торгів значаться McDonald's і Verizon Communications, а протягом дня звітність представить General Electric.
Індекс ММВБ в ході попередніх торгів опускався до підтримки 1390 пунктів, проте відновив свої позиції і завершив день вище психологічно важливого значення на рівні 1400 пунктів.
"Торги на ринку в останні дні проходять переважно в рамках "боковика" в діапазоні 1390-1430 пунктів, і, найімовірніше, до появи яких-небудь нових деталей за планом порятунку Європи чекати впевненого виходу за його межі не варто. Індекс знаходиться у верхньої межі середньострокового низхідного каналу, і тому подолання опорів 1430 і 1460 пунктів є особливо важливими, оскільки може служити одним з перших знаків зміни середньострокових настроїв", - резюмувала Кожухова.