ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на позитивній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зростанням провідних фондових індексів. Станом на 9:10 за київським часом індекс ММВБ підріс на 0,47% - до 1341,41 пункту. Індекс РТС піднявся до відмітки 1377,50 пункту, що на 0,27% вище за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "АЛОР" Наталії Лесіної, сьогодні на російському ринку торгова сесія знов відкриється на негативній території, оскільки "бикам" напередодні не вдалося реалізувати наявний технічний потенціал для відскоку вгору. "Негативно на хід торгів позначилися новини відносно J.Р.Мorgan, втрати якого в результаті торгових операцій складають не 2 млрд дол., як зазначалося раніше, а як мінімум 3 млрд дол. Також "биків" не підтримали і події, що розгортаються в Греції, де Європейський центральний банк (ЄЦБ) припиняє операції по відношенню до низки грецьких банків", - повідомляє експерт. Також "ведмедів" підтримала новина про те, що антична країна пішла на припинення програми приватизації до формування нового уряду.

При цьому новинний фон в США був позитивніший: протоколи від останнього засідання Федеральної резервної системи (ФРС) опинилися не такі погані, як очікувалося. Проведення нового раунду стимулювання економіки отримало ширшу підтримку ніж раніше. "Але все таки позиція ФРС поки, як і раніше, вичікувальна: зміни в політиці не відбувається через очікування нових сигналів про стан економіки", - резюмувала Лесіна.

З сировинного ринку сигнали сьогодні надходять помірно негативні. Ф'ючерс на нафту марки Brent трохи просів, оскільки напередодні Міненерго США заявив про істотніше зростання запасів сирої нафти, ніж очікувалося.

Торги на російському ринку акцій завершилися напередодні зниженням провідних фондових індексів. Індекс ММВБ знизився на 0,72% - до 1335,10 пункту, індекс РТС просів на 1,93% - до 1373,77 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному фондовому майданчику ММВБ-РТС перевищив 404 млрд руб. Фондові торги в Європі 16 травня 2012 р. завершилися переважно зниженням провідних індексів. Основним чинником, що формував настрій інвесторів, сталі побоювання про погіршення положення Старого Світу через нестабільність фінансового сектору.