ua en ru

Торги на ринку акцій РФ почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні невеликим зниженням провідних фондових індексів. Станом на 8:09 за київським часом індекс ММВБ втратив 0,14% і склав 1380,96 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1368,35 пункту, що на 0,13% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова вважає, що сьогодні на відкритті торгів зовнішній фон сприяє невеликому зниженню основних російських фондових індексів, які мають всі шанси вийти в плюс у разі збереження коректувального зростання американських ф'ючерсів і цін на нафту. "Найімовірніше, наші майданчики протягом дня знов реагуватимуть на зміни світових настроїв, які зараз достатньо волатильні, і тому російські індекси також можуть бути схильні до коливань з позитивною на негативну територію", - відзначає експерт.
Аналітик ФГ "БКС" Марк Бредфорд чекає, що на російському ринку акцій може спостерігатися невелике зростання індексів. "В центрі уваги макродані. Ми чекаємо відкриття російського ринку невеликим зростанням, незважаючи на падіння американських індексів напередодні", - пояснює Бредфорд.
Торги на російському фондовому ринку напередодні завершилися невеликим зниженням провідних індексів: індекс ММВБ знизився на 0,039% - до 1382,88 пункту, індекс РТС - до відмітки 1370,53 пункту, знизившись на 0,23%. Індекс RTS Standard при цьому виріс на 0,03% і склав 9470,28 пункту. Обсяг торгів на об'єднаному майданчику ММВБ - РТС перевищив 330,8 млрд руб.