ua en ru

Торги на ринку акцій РФ 5 травня почалися на негативній території

Торги на російському ринку акцій почалися сьогодні зниженням провідних фондових індексів. Станом на 09:10 за київським часом індекс ММВБ просів на 0,38% - до 1385,87 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1489,70 пункту, що на 0,56% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня.

На думку аналітика ГК "Алор" Наталії Лесиної, сьогодні російський ринок знову чекає корекція. Таку динаміку вона пояснює сигналами з фондового ринку США. "Головним негативним моментом є падіння ф'ючерса на індекс S&P500 в район 1360 пунктів, поблизу цієї позначки розпродажу вщухли, перейшовши у вузький боковик. За підсумками американської сесії розпродажу перевищили 1% по провідним індикаторами, а високотехнологічний Nasdaq і зовсім просів більш ніж на 2%. Індекс Dow Jones в підсумку опустився до психологічної позначки 13 000 пунктів, а індекс S&P500 скотився до 1370 пунктів", - повідомляє вона.

При цьому з ринку "чорного золота" надходять нейтральні сигнали. "З сировинного ринку сигнали більш позитивні: незважаючи на те, що ф'ючерс на нафту марки Brent впала до 112 дол./бар., він зумів частково відновити позиції і повернувся до 113,5 дол./бар. Негативно на сировинному ринку позначилися сигнали з валютного ринку, де пара євро/долар не втримала позначку 1,31", - прокоментувала експерт.

Сьогодні російському ринку знову доведеться торгуватися без зовнішніх орієнтирів. Торги в Азії, Європі і США сьогодні проводитися не будуть у зв'язку з вихідним днем.

Торги на російському фондовому ринку завершилися напередодні потужним зниженням основних фондових індексів: індекс ММВБ знизився на 3,57% - до 1391,14 пункту, індекс РТС досяг відмітки 1497,89 пункту, знизившись на 3,99%. Обсяг торгів на об'єднаній біржі склав близько 415 млрд руб. Фондові торги в Європі 4 травня 2012 р. завершилися також зниженням провідних індексів. Головним чином інвесторів розчарували дані щодо рівня безробіття в США. Це, в свою чергу, стимулювало побоювання, що найбільша економіка в світі втрачає темпи відновлення. Крім того, гравці продовжують перебувати в невизначеності щодо вирішення боргових проблем Старого Світу.