ua en ru

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій завершилися в останній передсвятковий день зниженням провідних індексів на тлі низької активності учасників. Тиск на російські біржові індикатори надало рішення ЦБ РФ про підвищення ключових кредитних і депозитних ставок, ставка рефінансування була підвищена до 8,25%. Ринок на таку боротьбу з інфляцією відреагував негативно, хоча й стримано, передає РБК.
Масової фіксації прибутку теж не відбулося, і в результаті ринок завершив тиждень на легкому "мінорі".
За підсумками торгів 29 квітня індекс ММВБ знизився на 0,45% - до 1741,84 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 2026,94 пункту, що на 0,10% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив 0,65%, завершивши день на позначці 11893,21 пункту.
"Схоже, що гравці розраховують на травневе ралі. Не виключено, що воно відбудеться, так як серйозних перешкод для цього немає: ліквідність висока, ситуація на світових біржах сприяє покупкам", - коментує хід торгів начальник відділу довірчого управління Абсолют банку Іван Фоменко.
Не залишилася без уваги і ситуація на сировинних ринках. На тлі чергових цінових рекордів золота, що подолали сьогодні позначку в 1540 дол./унція, у лідерах зростання виявилися акції "Полюс золота". Зростаючі ціни на нікель, у свою чергу, надавали підтримку акціям "Норнікеля". А ось в числі відстаючих виявилися акції нафтогазового і банківського секторів.