ua en ru

Торги на російському ринку акцій почалися зниженням провідних індексів

Торги на російському ринку акцій почалися на цьому тижні з зниження провідних індексів у відсутність сигналів ззовні. Уолл-стріт 24 грудня було закрито з приводу католицького Різдва, а сьогодні з цієї ж причини закрито і провідні майданчики Європи. У зв'язку з цим увагу учасників ринку звернуто на азіатські та внутрішні чинники. До того ж перед новорічними святами в інвесторів є спокуса закрити позиції, що теж не сприяє активному руху вгору, повідомляє РБК.

Станом на 10:20 індекс ММВБ знизився на 0,61% - до 1665,58 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1761,98 пункту, що на 0,43% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив на відкритті 0,62%, почавши день на позначці 11292,26 пункту.

Азія російський ринок не підтримує - після прийнятого у вихідні рішення Народного банку Китаю підвищити ключову ставку на 25 базисних пунктів індекси провідних бірж регіону знижуються. Так, Shanghai Composite впав на 1,9%, гонконгський Hang Seng - на 0,3%; зниження демостріруєт корейський KOSPI і австралійський ASX.

"Перша реакція на подібні дії завжди непередбачувана, але середньостроковий ефект, швидше за все, буде позитивним, оскільки підвищення ставки очікувалося протягом деякого часу, а прискорення інфляції, яке підвищення ставки покликане стримати, - істотно більш серйозна загроза для зростання китайської економіки, а значить , і для доходів російського бюджету ", - коментують аналітики" Уралсиба "підвищення китайської ставки.

Ціни на нафту, знову поповзла вгору, трохи компенсують зниження російського ринку, яке без цієї підтримки було б куди більш глибоким.