ua en ru

Торги на російському фондовому ринку почалися зі зниження провідних індексів

Торгова сесія на російському фондовому ринку почалася сьогодні з різкого зниження котирувань більшості "блакитних фішок". Відіграваючи негативний зовнішній фон, провідні індикатори РФ втратили на відкритті більше 1%.
Станом на 9:45 за київським часом індекс ММВБ знизився на 1,54% - до 1398,53 пункту. Індекс РТС опустився до відмітки 1404,60 пункту, що на 2,37% нижче за рівень закриття попереднього торгового дня. Індекс RTS Standard втратив на початку торгової сесії 1,62%, почавши день на відмітці 9501,19 пункту.
Аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова нагадує, що попередні торги на російських фондових майданчиках завершилися змішаною динамікою основних індикаторів. Індекс ММВБ до закриття знизився на 0,33%, а індекс РТС додав 0,8%. Торги на фондових біржах США завершилися зниженням основних індексів. Невизначеність щодо дозволу боргових проблем в Європі також чинила негативний вплив на ринки. Сьогодні з ранку ф'ючерси на основні американські індекси втрачають у вартості близько 0,3%. На торгах в Азії спостерігаються помірно песимістичні настрої, говорить експерт.
За словами Кожухової, індекс ММВБ в ході попередніх торгів зміг залишитися вище психологічно важливого значення 1400 пунктів. Найближчими опорами для індикатора виступають рівні 1430 і 1460 пунктів, підтримкою - рівні 1390 і 1370 пунктів, закріплення нижче за яких може змінити короткострокові настрої ринку на "ведмежі". "Сьогодні зовнішній фон сприяє зниженню основних російських фондових індексів. Проте "бикам" все ж таки нададуть шанси відіграти свої позиції - протягом дня очікуються цікаві макроекономічні звіти і квартальні результати, які можуть покращити поточний песимістичний настрій", - резюмувала експерт.