ua en ru

Томенко має намір вийти з фракції БПП

Томенко має намір вийти з фракції БПП Фото: Микола Томенко

Томенко незадоволений ухваленим держбюджетом

Народний депутат України Микола Томенко має намір вийти зі складу фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП). Про це він заявив в ході спілкування з журналістами сьогодні, 25 грудня 2015 року, в кулуарах парламенту, передає "112 Україна".

Нардеп назвав державний бюджет України на 2016 рік, прийнятий Радою у ніч на 25 грудня, "МВФівським". Також Томенко вважає, що прийняття бюджету продовжує термін перебування Арсенія Яценюка на посту прем'єр-міністра країни.

"Я не підтримую ідею третього терміну Яценюка, я не підтримую ідею, що ми повинні підтримувати бюджет Мвфівський, а не народний, тому я сьогодні написав заяву про вихід з "Блоку Петра Порошенко", оскільки я не можу нести відповідальність за нову провладну коаліцію разом з Партією регіонів", - сказав Томенко.

Микола Томенко був обраний у Раду в жовтні 2014 р. по виборчому списку "Блоку Петра Порошенка" (№8 у списку). Обіймає посаду заступника голови фракції БПП.

Нагадаємо, сьогодні вночі, 25 грудня, Верховна Рада прийняла державний бюджет України на 2016 рік. Законопроект в цілому підтримали 263 народних депутати при 226 мінімально необхідних.

Повідомлялося також, що Міжнародний валютний фонд окремо проаналізує прийнятий бюджет України.

"Отримання наступного траншу МВФ та іншої, пов'язаної з нею фінансової підтримки, залежить від того, чи залишився бюджет після всіх змін у Раді таким, що відповідає цілям нашої програми з МВФ, тобто залишився він збалансованим і відповідальним. Відповідність прийнятих законопроектів принципам і цілям програми співпраці України з МВФ "Механізм розширеного фінансування" буде аналізуватися фахівцями Міжнародного валютного фонду в окремо", - написала міністр фінансів Наталія Яресько у своєму Facebook.

Нагадаємо, 9 жовтня 2015 року депутат Верховної Ради України (ВРУ) Богдан Матківський вийшов з фракції "Блок Петра Порошенка".