ua en ru

ТНК-ВР оголосила про завершення операції з покупки 100% української "Вік Ойл" за 313 млн дол.

ТНК-ВР оголосила про завершення операції з покупки 100% української «Вік Ойл» за 313 млн дол., повідомляє прес-служба компанії. Активи групи «Вік Ойл» включають 118 автозаправних станцій в 13 регіонах України, а також 8 нафтобаз, 49 бензовозів і 122 земляних ділянки на різних стадіях розвитку. Загальна сума операції склала близько 313 млн дол., включаючи вартість акцій і боргових зобов'язань компаній групи «Вік Ойл», а також вартість обігового капіталу (в т.ч. запасів нафтопродуктів) і низки додаткових активів, включених в периметр операції в ході її реалізації. Операція дістала схвалення Антимонопольного комітету України.

ТНК-ВР володіє і управляє понад 1 400 автозаправними комплексами, що працюють під брендами ТНК і ВР в Росії і Україні. На додаток до близько 900 власних АЗК реалізація палива під маркою ТНК здійснюється також через мережу «джобберів». Це компанії, яким ТНК-ВР поставляє паливо і надає право використовувати бренд ТНК за умови дотримання певних стандартів.

До завершення операції з «Вік Ойл» ТНК-ВР володіла в Україні 50 АЗК. Ще близько 250 АЗК працювали з компанією на основі джобберських угод.

ТНК-BP є третьою найбільшою нафтовою компанією Росії, акціонерами якої на паритетній основі є ВР і консорціум ААР (Альфа Груп/Аксесс Індастріз/Ренова). ТНК-ВР також володіє близько 50% російської нафтогазової компанії «Славнафта». ТНК-ВР припадає на частку близько 16% обсягу видобутку нафти в Росії (включаючи частку ТНК-ВР в компанії «Славнафта»).