ua en ru

ТНК-ВР домовилась про купівлю в HRT O&G 45-процентної частки в нафтогазовому проекті в Бразилії

"ТНК-Бразилія" (дочірнє товариство, на 100% належить групі ТНК-ВР) повідомляє, що підписала угоду з бразильською компанією HRT O&G про придбання 45-процентної частки в нафтогазовому проекті в бразильському регіоні Солимойнс і угоду про спільну діяльність за проектом. Про це говориться в повідомленні прес-служби ТНК-ВР.
Проект, мажоритарним власником і оператором якого є HRT O&G, включає 21 геологорозвідувальну ділянку, розташовану на площі близько 48,5 тис. кв. км в басейні притоки Амазонки - річки Солимойнс, причому на 11 ділянках з них вже були здобуті нафта і газ. Згідно з аудиту, проведеного Degolyer&MacNaughton, проект принесе ТНК-ВР умовні та перспективні запаси в обсязі 789 млн бар. нафтового еквівалента. Початок видобутку на родовищах басейну Солимойнс заплановано в 2012 р.
Головний керуючий директор ТНК-ВР Михайло Фрідман заявив: "Ми задоволені підписанням угоди по нафтогазовому проекту в регіоні Солимойнс, який став першим активом ТНК-ВР в Бразилії. Цей проект відкриє компанії доступ до нових ресурсів в одній з найбільших та динамічних економік світу. ТНК-ВР розраховує на довгострокове та успішне партнерство з HRT, яке надасть нові можливості для розширення бізнесу компанії в цьому регіоні".
Як вже повідомлялося, ТНК-ВР вийшла на закордонний ринок, купивши частки в проектах у Венесуелі і В'єтнамі.
ТНК-BP є третьою найбільшою нафтовою компанією Росії, акціонерами якої на паритетній основі є ВР і консорціум ААР (Альфа Груп/Аксесс Індастріз/Ренова). ТНК-ВР також володіє близько 50% російської нафтогазової компанії "Славнефть". На частку ТНК-ВР припадає близько 16% обсягу видобутку нафти в Росії (включаючи частку ТНК-ВР у компанії "Славнефть"). Сукупні доведені запаси компанії за методикою Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) без урахування терміну дії ліцензії склали 8,794 млрд бар. н.е. за станом на 31 грудня 2010 р. У 2010 р. компанія добула близько 13 млрд куб. м. газу і понад 70 млн т нафти. У 2011 р. ТНК-ВР очікує збільшення видобутку вуглеводнів на 1-2%.