ua en ru

Тимошенко висловила оптимізм з приводу об'єднання опозиційних сил в Україні

Екс-прем'єр-міністр України, голова партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко написала в СІЗО повідомлення "20 тез на 20 років", повідомляє прес-служба партії.

Тимошенко у своєму зверненні виразила оптимізм з приводу об'єднання опозиційних сил.

"Демократичні опозиційні сили України об'єдналися. І я рада цьому. На жаль, демократи в Україні об'єднуються лише тоді, коли погано. Але нічого, я впевнена, що ми навчимося об'єднуватися і навколо успіхів, навколо перемог", - зазначила вона.

Також лідер партії "Батьківщина" повідомила, що їй потай передали святкову жовто-блакитну стрічку.

"Так склалося, що на державні ювілеї влада мене закриває. То Кучма, то Янукович. У рік десятилітнього ювілею Незалежності - в Лук'янівку, на 20-ть - в Лук'янівку... На 25-річний ювілей цю тенденцію буде змінено! У в'язниці сидітимуть не політичні, а справжні злочинці. Сьогодні ми їх знаємо поіменно", - написала Тимошенко.

Також у своїй заяві лідер партії "Батьківщина" зазначила, що з машини (автозаку) чути людей, чути вулицю. "Це початок нового старту боротьби за справжню свободу країни. Переконана, що цього разу - успішного! На 10 років незалежності я думала, що на 20-ть все буде добре. Україна утвердиться як незалежна держава, буде в європейській родині. Але сьогодні Україна в ще більшій небезпеці... Вона вже доросла... Але зараз, як ніколи, потребує нашого захисту", - додала вона.

Крім того, Тимошенко відзначила, що ніякою щурячою отрутою її не труять.

"Ніякою щурячою отрутою мене не труять, то якісь легенди... Криси (щури) тут ходять доволі вільно. Знаючи українську політику, можу сказати: далеко не найгірші тварини!", - йдеться в повідомленні Тимошенко.

Також екс-прем'єр-міністр України в іншому зверненні привітала громадян України з Днем Незалежності. Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов зачитав текст звернення Тимошенко, написаного нею в СІЗО і переданого для оголошення на мітингах на честь Дня Незалежності.

"Дорогі мої співвітчизники! Вітаю Вас з головним святом нашої держави - Днем Незалежності. Сьогодні в день 20-ї річниці Незалежності України ми схиляємо голови перед героями, що поклали свої життя для того, що ми мали можливість відзначати це Велике Свято! Саме в такі дні нація повинна відчувати свою відповідальність за долю та майбутнє власної країни", - йдеться в привітанні.

"Всіх нас цікавить лише одне питання: коли в країні відновляться справжні орієнтири та чітка стратегія національного розвитку? Власне для того, щоб дати свою відповідь на це питання, я і звертаюся сьогодні до вас, шановні й дорогі мої співвітчизники. Зробити це ми можемо лише об'єднавшись навколо принципів, що визначають орієнтири національного розвитку, навколо яких незалежно від можливих політичних і ідеологічних відмінностей повинна бути цілковита і безумовна згода", - йдеться в зверненні Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" виклала послідовно принципи, без яких, на її думку, неможливо буде повернути довіру людей до держави, а також взаємну повагу і взаєморозуміння з зарубіжними партнерами.

"Треба не тільки об'єднатися навколо таких принципів, але й керуватися ними при розробці й ухваленні своїх рішень, майбутній законодавчій та адміністративній роботі в органах влади, відповідно до наданих Українським народом повноважень. Вірю в нашу спільну перемогу! Нехай Господь благословить всіх вас.
Слава Україні!", - додала у своїй заяві Тимошенко.