ua en ru

Тимошенко сумнівається в автентичності сьогоднішньої заяви Януковича

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко сумнівається в тому, що розповсюджена сьогодні російськими ЗМІ заява відстороненого Верховною Радою Президента України Віктора Януковича насправді є його заявою.

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко сумнівається в тому, що розповсюджена сьогодні російськими ЗМІ заява відстороненого Верховною Радою Президента України Віктора Януковича насправді є його заявою. Про це вона заявила сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Абсолютно невідомо, чи це заява Януковича, чи це не заява Януковича, тому що це просто письмові повідомлення, які розповсюджені через російські ЗМІ. Якщо це заява Януковича, то це ще раз свідчить про те, що ця людина, яка колись була Президентом України, стала інструментом боротьби проти України, проти українського народу і стала інструментом практично знищення незалежності України", - сказала вона.

Водночас Тимошенко переконана, що Янукович за свої дії зрештою відповість перед судом.

"Кримінальна відповідальність Януковича перед народом України рано чи пізно реалізується і він за кожну свою заяву, яка закликає до сепаратизму, до введення військ в Україну, до повалення законної влади, до знищення незалежності України, до військових дій проти України, він буде відповідати перед судом і отримувати за це законне покарання", - сказала вона.

Раніше сьогодні російське державне інформаційне агентство "ИТАР-ТАСС" розповсюдило нібито звернення Януковича до українського народу, в якому він, зокрема, закликав до проведення всеукраїнського референдуму замість виборів Президента та до референдумів щодо статусу кожного регіону України.