ua en ru

Тимошенко вважає можливим в перспективі об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" в одну партію

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає за можливе в перспективі об'єднання "Батьківщини" і "Фронту змін" в одну партію. Про це вона повідомила в письмовому інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна".

"Так, вважаю таке об'єднання перспективним. Демократичні сили повинні перестати розмножуватися, тому що так скоро і до мишей дійдемо", - сказала Тимошенко.

Крім того, коментуючи питання щодо парламентських виборів в Україні, лідер "Батьківщини" зазначила, що схиляється до рейтингового принципу висунення кандидатів від опозиції в мажоритарних округах, при цьому, зазначивши: "Але вважаю, що в нинішніх реаліях рейтинговий принцип висування кандидатів від опозиції в мажоритарних округах - це авантюра, яка призведе до повного краху... Я за прогнозований і керований квотний принцип розподілу мажоритарних округів між опозиційними партіями та за співпрацю в цих округах з представниками громадянського суспільства".

Також Тимошенко зазначила, що вона проти ідеї Комітету опору диктатурі про те, що нерейтинговим партіям, які входять в об'єднання, слід відмовитися від висунення кандидатів в одномандатних округах.

"Я проти такого підходу. Якщо таке рішення є - воно помилкове. Його необхідно негайно переглянути і запросити всі опозиційні партії до участі у висуванні кандидатів в одномандатному окрузі, навіть у тому випадку, якщо ці партії не мають шансів подолати прохідний бар'єр до Верховної Ради. Зараз я веду епістолярні переговори з лідерами цих політичних сил".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що список об'єднаної опозиції може очолити Арсеній Яценюк.