ua en ru

Тимошенко вважає, що в наданні "газових директив" у 2009 р. не було незаконних дій

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що в під час надання "газових директив" у 2009 р. не було жодних незаконних дій. Про це вона повідомила під час надання своїх показів в ході судового засідання у Печерському районному суді Києва, передає кореспондент РБК-Украина.
"Я діяла строго у межах моєї компетенції і закону. У моїх діях не було жодних незаконних дій, коли я давала директиви на ведення переговорів", - повідомила Тимошенко.
За її словами, на засіданні 19 січня 2009 р. коли на засіданні уряду обговорювались її директиви, представник Генеральної прокуратури України не мав жодних заперечень щодо законності директив. Також колишній прем'єр-міністр переконана, що свідки по справі повністю підтвердили її невинуватість.
"Свідки говорять ключові речі: по-перше, мої директиви - це доручення, по-друге, Кабінет міністрів України не має імперативних повноважень прийняти директиви для господарчих суб'єктів, по-третє, директиви, які я затверджувала, не мали ніякого спільного змісту з рішенням уряду, а також директиви Кабміну потрібні тільки для укладання міжнародних договорів", - відмітила Тимошенко. Разом із цим вона зазначила, що до "газових контрактів" вона не має жодного відношення, що її директиви надані лише для ведення переговорів.