ua en ru

Тимошенко: вирішення проблем переселенців, відновлення Донбасу - це шлях до миру

Тимошенко: вирішення проблем переселенців, відновлення Донбасу - це шлях до миру Зустріч Тимошенко з представниками інститутів громадянського суспільства (фото: ba.org.ua)

Тимошенко розповіла, з чого має розпочатись відновлення територіальної цінності

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко та представники інститутів громадянського суспільства, які захищають права і свободи внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та інших громадян України, які постраждали внаслідок анексії Криму та окупації частини території Донецької та Луганської областей, підписали Меморандум про співпрацю. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Батьківщини".

У документі передбачається розробка державної стратегії щодо цих категорій громадян та залучення громадських експертів та поетапна реалізація комплексної державної політики по встановленню миру на Донбасі. Планується також створення Міжнародного фонду відновлення та розвитку Донбасу та збільшення обсягу фінансування потреб ВПО у бюджеті України на 2020 рік.

"Дорога до миру і відновлення територіальної цінності та нормального життя в Україні повинна розпочатись з того, щоб інакше оцінити проблеми, з якими жили переселенці, і головне – їх вирішити. Ми знаємо ці проблеми і наша команда в новому парламенті буде по-новому будувати політику щодо ВПО", – заявила Тимошенко.

За її словами, зі зміною влади в України відкривається нове вікно можливостей, зокрема і щодо врегулювання проблем вимушених переселенців.

"Неприпустиме агресивне ставлення до людей, неувага, відстороненість від проблем. Нова влада повинна зовсім по-іншому на це подивитись", – вважає лідер "Батьківщини".

Тимошенко наголосила, що мета зустрічі – домовитись про те, як в новому парламенті пришвидшити розгляд законопроектів, спрямованих на захист прав і інтересів переселенців.

"Ми спробуємо як команда це зробити", – додала Тимошенко.