ua en ru

Тимошенко: перша умова для розвитку бізнесу - кредити за прийнятними ставками

Тимошенко: перша умова для розвитку бізнесу - кредити за прийнятними ставками Фото: Юлія Тимошенко (прес-служба)

Тимошенко вважає, що влада ставиться до підприємців, як до ресурсу

Першою умовою для розвитку бізнесу є надання кредитів за прийнятними у цивілізованому світі ставками. Про це лідер "Батьківщини", кандидат у президенти України Юлія Тимошенко написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи одну із базових пропозицій Нового економічного курсу, передає РБК-Україна.

Кредити під 3%: Новий економічний курс

Якщо проаналізувати діяльність відповідальних чиновників та політиків, то з’ясується, що для стартової підтримки вітчизяного бізнесу треба: 1.10 разів виступить з трибуни 2. 20 разів сходити на телевізійний ефір 3. 30 разів зустрітися з підприємцями 4. Внести “мудрий” законопроект на розгляд 5. Мільйон разів пообіцяти, що все буде добре… Це “дієві і ефективні шляхи” підтримки українського підприємництва, але чомусь не спрацьовує… Біда в тому, що влада всі 27 років незалежності ставиться до підприємців не як до суспільної цінності, а як до ресурсу і джерела власного збагачення. Чиновників не цікавить добробут країни, їм цікавий лише особистий добробут. Тому й п’ють вони кров з підприємців від світанку до світанку. Був такий ще радянський “колгоспний” анекдот: Для того, щоб корова менше їла і давала більше молока, її треба більше доїти і менше годувать… От саме так держава ставиться і до українського бізнесу. Так і живемо… Але ж не буває щасливих і заможних суспільств там, де підприємець почувається віковічною жертвою та ізгоєм. Треба щось робити… Бо підприємці, середній клас “витягують” суспільство за собою, до гідного рівня життя. Для розвитку і розквіту вітчизняного підприємництвава треба не так багато і зробити це зовсім нескладно. На моє переконання, перш за все необхідно дати МОЖЛИВІСТЬ розвиватися. А для цього дати людям можливість отримання кредитів за притомними ставками, а не такими, як зараз. Так, як прийнято в усьому цивілізованому світі.

Опубліковано Юлією Тимошенко П'ятниця, 5 жовтня 2018 р.

"Був такий ще радянський "колгоспний" анекдот: Для того, щоб корова менше їла і давала більше молока, її треба більше доїти і менше годувать… От саме так держава ставиться і до українського бізнесу. Так і живемо…", – написала політик.

На думку Тимошенко, політики та чиновники, які мусять опікуватися проблемами бізнесу, роблять це суто формально. Вона переконана, що їхні "дієві та ефективні шляхи" підтримки вітчизняного підприємництва обмежуються "порожніми обіцянками та красивими словами з високих трибун і телеекранів", тоді як люди чекають конкретних рішень та реальної підтримки.

"Біда в тому, що влада всі 27 років незалежності ставиться до підприємців не як до суспільної цінності, а як до ресурсу і джерела власного збагачення. Чиновників не цікавить добробут країни, їм цікавий лише особистий добробут. Тому й п’ють вони кров з підприємців від світанку до світанку", – написала політик.

Тимошенко вважає, що Новий економічний курс дасть змогу на базі зниження інфляції забезпечити бізнес довгостроковими кредитами під 3%. Це одне із пріоритетних завдань розробленої "Батьківщиною" програми. У Тимошенко впевнені, що саме середній клас "витягує суспільство за собою, до гідного рівня життя, а держава, де підприємець почувається жертвою та ізгоєм, ніколи не буде щасливою та заможною".