ua en ru

Тимошенко обіцяє домогтися зниження тарифів на послуги ЖКГ для населення

Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір домагатися зниження тарифів на житлово-комунальні послуги для населення після прийняття урядом рішення про зниження рентної ставки на видобуток газу. Про це Тимошенко заявила у своєму зверненні.

"У нас триває запекла боротьба з урядом щодо зниження необґрунтованих тарифів. Перший крок вже зроблений. 8 мільйонів людей, які споживають природний газ без лічильників, отримали у червні вдвічі меншу платіжку за газ, ніж у травні. Сьогодні ми домоглися того, що уряд оголосило зниження ренти на природний газ власного видобутку", - підкреслила Тимошенко.

За її словами, це означає, що на наступному сесійному тижні Рада прийме закон, який знижує ренту на український газ і після того автоматично будуть знижені тарифи на газ, тарифи на тепло і гарячу воду.

"Це друга перемога, і я не дам уряду після зниження ренти на газ залишити тарифи для вас такими, як пропонується сьогодні. Тарифи будуть знижені податки з пенсій будуть зняті і, безумовно, будуть проіндексовані пенсії і заробітні плати на рівень інфляції", - резюмувала Тимошенко.