ua en ru

Тимошенко називає "провокацією" заяви про розкол в "Батьківщині" (доповнення)

Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батькивщина" Юлія Тимошенко називає "провокацією" заяви про розкол в "Батькивщине". Про це мовиться в її листі з Лукьяновського СИЗО, передає прес-служба "Батькивщини".

В листі сказано: "Зупинитися хочу на останній цинічній провокації про те, що партія "Батьківщина" зрадила лідера, почала працювати на кон'юнктурні інтереси окремих керівників партії та що мої заяви, листи та повідомлення приховуються або ігноруються. Зараз масово почала поширюватися дезінформація про нібито розкол між мною та партією, яку я очолюю. Ще раз повторюю, що все це є свідомою провокацією оточення Януковича, та хочу повідомити наступне:... я і партія "Батьківщина" - єдине ціле, з усіма нашими помилками, перемогами, розчаруваннями та успіхами. Та в той же час - з глибоким спільним та щирим переконанням, що Україна найближчим часом стане сильною, демократичною, успішною європейською країною. Звісно, після того, як окупанти будуть усунуті від влади, яку вони грубо узурпували. Саме для цього ми багато років спільно працюємо".

Тимошенко також пише: "Звертаюся до всіх лідерів опозиційних партій з уклінним проханням в цій важкій ситуації, коли Україна продається з молотка разом із землею, стратегічною власністю та з європейською перспективою, коли свобода українців знищується щохвилинно, коли наша вистраждана безцінна незалежність вже майже зраджена - нарешті по-справжньому, а не в гаслах, об'єднатися та дати на парламентських виборах у 2012 році справжній бій правлячій мафії. Вважаю, що справді реальним може бути лише об'єднання в єдиний партійний список на основі нейтральної партії та в єдиний список по висуненню кандидатів на мажоритарних округах. Тільки в цьому випадку для всіх опозиційних партій з'явиться шанс запобігти опозиційним взаємопоборюванням та з великою перевагою виграти справедливий бій "Україна проти мафії". Вірю, що опозиційні сили можуть знайти такий консенсус без дріб'язкової боротьби за пропорції та привілеї у списках та хоч один раз продемонструвати любов до України, а не до себе".