ua en ru

Тимошенко: мир на умовах Путіна неприйнятний

Тимошенко: мир на умовах Путіна неприйнятний Фото: Юлія Тимошенко (ba.org.ua)

Тимошенко розповіла про своє бачення майбутнього України

Чотири роки тому, коли український народ вийшов на вулиці і повалив проросійського президента Віктора Януковича, це виглядало, як новий початок для країни. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в інтерв'ю Washington Post у Києві, повідомляє прес-служба політсили.

"Моє бачення майбутнього України – це членство у Європейському Союзі та повноцінне членство в НАТО. Ви дуже добре знаєте, що проросійський президент Янукович кинув мене до в'язниці. Якби я була проросійською, і Путін сказав не саджати мене за ґрати, Янукович би ніколи цього не зробив", - сказала вона.

Також Тимошенко зазначила, що заяви про її якісь "особливі відносини" з Путіним вперше були запущені Полом Манафортом ще у 2006-2007 роках.

"Прокурор Роберт Мюллер опублікував документи, які показують, що Манафорт отримував мільйони доларів за мою дискредитацію. Чинний президент [Петро Порошенко], по суті, повторює аргументи, вигадані Манафортом і його командою", - заявила Тимошенко.

Відповідаючи на питання щодо ймовірного рішення для повернення під контроль України окремих територій Донбасу, Тимошенко наголосила на складності ситуації.

"Ми не хочемо так званого миру, якщо його буде досягнуто за рахунок капітуляції України. Ми не можемо прийняти мир на умовах Путіна. Ми вважаємо, що миру можна досягнути з повним відновленням території України", - сказала Тимошенко.

Крім того, вона виступає за посилення санкцій проти агресора, зміцнення оборонного сектору, включаючи отримання більш точного оборонного летального озброєння.

"І, звичайно, Україна повинна стати сильнішою з економічної точки зору. Економічне зростання – це м’яка сила, яка переконає людей залишитися в Україні", - додала нардеп.