ua en ru

Тимошенко готує протести після осіннього підвищення тарифів ЖКГ

Тимошенко готує протести після осіннього підвищення тарифів ЖКГ Фото: Юлія Тимошенко

З цією метою лідер "Батьківщини" нарощує активність і вирушає в тур по регіонах

Юлія Тимошенко і її соратники готують грунт для масових протестів проти осіннього підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Літній марафон: до чого готується Юлія Тимошенко".

Один з методів, який Юлія Тимошенко застосовує для досягнення мети - "турне" по регіонах. Співрозмовники РБК-Україна в "Батьківщині" розповідають, що соратники Тимошенко залишок літа проведуть в округах, де будуть домагатися, щоб сільські, селищні, міські і районні ради схвалили мораторій на підвищення тарифів, як це зробив минулого тижня Київська міськрада. Сама Тимошенко також відправиться пропагувати цю ідею.


В неофіційних розмовах соратники Тимошенко визнають: мета "літнього турне" - підготувати грунт для осінніх акцій протесту проти нових рахунків за комуналку. Адже платіжки за новими тарифами населення отримає в листопаді, коли політичний процес в країні буде в розпалі. А Юлія Тимошенко не приховує, що хоче відправити Верховну Раду на перевибори. Починаючи з зими, вона регулярно говорить про це в ефірах телеканалів.

Причини домагатися дострокових виборів у "Батьківщини" вагомі - зараз соціологи віддають партії Тимошенко перше місце на гіпотетичних перевибори Ради. Так, згідно з останнім опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", якби парламентські вибори відбулись на цьому тижні, то "Батьківщина" і "Оппоблок" набрали б по 14% голосів виборців, а БПП - 11%.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман звинуватив Тимошенко в причетності до "газових схем".