ua en ru

Тіллерсону не відома причина його звільнення

Тіллерсону не відома причина його звільнення Фото: Рекс Тіллерсон і Дональд Трамп (twitter.com/donachaidh)

Трамп уже кілька місяців хотів замінити Тіллерсона

Рекс Тіллерсон, котрого президент Сполучених Штатів Америки (США) Дональд Трамп звільнив з посади Державного секретаря, не знає причини свого звільнення. Про це повідомив заступник держсекретаря США Стів Гольдштейн, передає CNN.

Він також додав, що Рекс Тіллерсон не розмовляв з президентом Дональдом Трампом. У той же час, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила журналістам, що Трамп попросив Тіллерсона відступити.

Джерела в Білому домі заявляють, що Трамп попросив Тіллерсона про відставку у п'ятницю, 9 березня. Інші джерела американського телеканалу повідомляють, що Трамп уже кілька місяців хотів, щоб держсекретарем став Майк Помпео, який досі обіймав посаду керівника ЦРУ.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп звільнив Рекса Тіллерсона з посади державного секретаря. На його місце призначений керівник Центрального розвідуправління Майк Помпео. Як повідомив Трамп у своєму Twitter, Джина Хаспель стане новим директором ЦРУ і першою жінкою на цій посаді.

Після новини про звільнення Тіллерсона в ЗМІ з'явилася інформація, що у президента і держсекретаря були певні розбіжності у поглядах. Зокрема, Трамп згадав розбіжності щодо іранської ядерної угоди. Перш ніж Трамп зайняв посаду, Іран погодився скоротити свою ядерну програму в обмін на полегшення економічних санкцій. Президент регулярно критикує цю угоду як погану і неодноразово погрожував розірвати її.