ua en ru

Тіллерсон: Росія продовжує продавати зброю недемократичним режимам

Тіллерсон: Росія продовжує продавати зброю недемократичним режимам Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Department of State)

За словами Тіллерсона, потрібно захищатися від держав, які не відображають основоположних цінностей, які поділяють на Заході

Російська Федерація продовжує продавати зброю недружнім режимам, які не поважають демократичні цінності. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході візиту в Техас, повідомляється на сайті Держдепу.

"Зростаюча присутність Росії в регіоні (Західному регіоні, - ред.) викликає тривогу, оскільки вона продовжує продавати зброю і військову техніку недружнім режимам, які не поділяють або не поважають демократичні цінності", - заявив він.

За словами Тіллерсона, Захід повинен захищатися від віддалених держав, які не відображають основоположних цінностей, які поділяють на Заході.

"Ми не прагнемо до короткострокових операцій з односторонніми доходами. Ми шукаємо партнерів з загальними цінностями і баченнями для створення безпечної і процвітаючої півкулі. Американський підхід ґрунтується на взаємовигідних цілях, щоб допомогти обом сторонам рости, розвиватися і ставати більш процвітаючими, і робити це, поважаючи міжнародне право, приділяючи пріоритетну увагу інтересам наших партнерів і захищаючи наші цінності", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тіллерсон вважає, що частина відповідальності за використання хімічної зброї в Сирії лежить на Росії.