ua en ru

Тіллерсон відмовився коментувати переговори з Катаром

Тіллерсон відмовився коментувати переговори з Катаром Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Air Force photo)

Тіллерсон сьогодні покинув Перську затоку

Державний секретар США Рекс Тіллерсон залишив регіон Перської затоки, відмовившись коментувати сьогоднішні переговори з Катаром по врегулюванню кризи, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Тіллерсон відмовився коментувати сьогоднішні переговори з катарським еміром Тамімом бін Хамадом ат-Тані. Відзначимо, напередодні держсекретар США зустрічався з главами Саудівської Аравії і ще трьох арабських країн, щоб вирішити катарську кризу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тіллерсон почав переговори з арабськими країнами по ослабленню блокади Катару. За заявою представника ОАЕ напередодні переговорів у Саудівській Аравії в будь-якому вирішенні спору повинні були бути розглянуті всі ключові питання для Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну і Єгипту, включаючи підрив Дохою регіональної стабільності.

Раніше незабаром після того, як Тіллерсон підписав меморандум про взаєморозуміння в Досі (Катар) по боротьбі з фінансуванням тероризму, 4 країни опублікували заяву, що позначає зусилля, описані в документі, як "недостатні".