ua en ru

Тіллерсон почав переговори з арабськими країнами з ослаблення блокади Катару

Тіллерсон почав переговори з арабськими країнами з ослаблення блокади Катару Фото: Рекс Тіллерсон (Державний департамент США)

Держсекретар США зустрівся з главами 4 арабських країн, що оголосили бойкот Катару

Державний секретар Сполучених Штатів Америки (США) Рекс Тіллерсон почав переговори з чотирма арабськими державами з ослаблення блокади Катару. Про це повідомляє Reuters.

"Тіллерсон почав переговори з 4 арабськими країнами у середу в спробах послабити блокаду Катару", - йдеться в повідомленні.

За заявою високопоставленого представника Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) напередодні переговорів у Саудівській Аравії, в будь-якому вирішенні спору повинні бути розглянуті абсолютно всі ключові питання для Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну і Єгипту, включаючи підрив Дохою стабільності в регіоні.

Видання зазначає, що цей категоричний коментар розкриває всю складність завдання, поставленого перед держсекретарем США в даних переговорах.

Так, у вівторок, незабаром після того, як Тіллерсон підписав меморандум про взаєморозуміння в Досі (Катар) по боротьбі з фінансуванням тероризму, 4 країни опублікували заяву, що позначають зусилля, описані в документі, як "недостатні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арабські країни назвали домовленості між Дохою і Вашингтоном "недостатніми".

"Не слід довіряти обіцянкам катарської влади, а потрібно ретельно моніторити, наскільки серйозно Катар збирається боротися з тероризмом", - йдеться в їхній спільній заяві.